Visgids Albert Wester

Vissen in Fryslân of ergens anders in Nederland.

* Bellyboat

* Kant

Bellybo

Boek meteen

Vul onderaan of hiernaast in op welke dag jij wil vissen en ik beschikbaar ben. Boek door het contactformulier in te vullen. Via het contactformulier hoor je dan spoedig van mij. Of bel mij en boek op die manier. Jouw visdag bespreken en stemmen we helemaal af op jouw wensen.

Tarieven

Bellyboat

Locatie en viswater

Prijs 1 persoon
7 uren vissen tussen
08:00-18:00

Prijs 2 personen

Noord Nederland

of

Zuid Nederland

200,-

225,-

350,-

375,-

NB. Bij 2 personen is de prijs per persoon dus lager. Bij grotere groepen kan ik samenwerken met een collega bellyboatvisgids. Vanaf 5 personen wordt de prijs zelfs nog ietsje lager.

Kant

Locatie en viswater

Prijs 1 persoon

7 uren vissen tussen

08:00-18:00

Prijs 2 personen

(persoon 3,4 en 5

99,- p.p.)

Noord Nederland

of

Zuid Nederland

175,-

200,-

300,-

325,-


Bellyboatvissen op roofvis.

Vissen vanuit de bellyboat is een andere belevenis. Jij zit in een drijvende stoel net boven het water en met je onderbenen voorzien van flippers er net in. Hiermee kun je heel precies sturen en varen. De FP 1 bellyboats zijn voorzien van het Float Plus systeem geschikt voor stromend water en grote meren. Hiermee kunnen we een veel groter gebied bevissen op zoek naar de beste plekken en jouw allergroooooootste vis. We vissen waar jij wilt. Jij wordt één met het water en stuurt en vaart en vist helemaal zelf.

Alleen of met jouw vismaat. Na afloop van de visdag ontvang je een korte film en enkele foto's van de belevenissen.

Groepen. Ik beschik over drie floatplus 1 bellyboats en kan dus met max. twee gasten vissen. Wil je met meer mensen vissen uit de bellyboat, dan werk ik samen met een collega die ook over meerdere floatplus type 1 en 2 bellyboats beschikt. Zo ben je bovendien verzekerd dat elke visser in de groep voldoende aandacht en begeleiding krijgt. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Kantvissen op roofvis.

Vissen in Fryslân of ergens anders in Nederland.

Wadend langs rivierplassen of Lauwersmeer of struinend langs beschutte petgaten en veenkanalen in laagveenmoerasgebieden, langs poldersloten, steeds weer anders. Tot rust komen, het landschap en de kans op een grote vis of nieuw PR. Vissend op snoek kom je ook baars en afhankelijk van de locatie ook snoekbaars tegen. Na afloop van de visdag ontvang je een korte film en enkele foto's van de belevenissen.

Mijn missie is dat uw ervaring aan het eind van de visdag aan uw verwachtingen voldoet, of liever die zelfs nog overstijgt.

Let op! Zorg voor een geldige vispas en of een meevistoestemming voor uw vismaat. Indien nodig kan ik u helpen hoe u de vispas of meevistoestemming eenvoudig regelt via sportvisserij nederland

Tijdens visdagen met Treblatem geldt uitsluitend catch, foto / filmpje en release.

Op zoek naar megasnoek, snoekbaars en baars

Kijken en luisteren wat er kan gebeuren tijdens een visdag ziet u door op onderstaande link te klikken.

Op zoek naar megasnoek, snoekbaars en baars

Vissen vanaf de kant op een stille mistige herfstdag. Door blaadjes versierde eigenbouw Treblatem Bears 12 glider jerkbait. Vissen is dan vaak lastig.

Het prototype van de Treblatem Bears 12, in de bek van een hele beste poldersnoek van 102 cm, die hem niet kon laten passeren.

Tips. In de Friese of Hollandse polders met vaak ondieper water zie je onder goede omstandigheden vaak de snoek je kunstaas volgen. Of er zonder aarzeling op klappen. Bijkomend voordeel, vaak kun je in ondieoer water goed zien wat je kunstaas doet en je bekwamen in technieken die je wellicht nog niet eerder hebt geprobeerd. Ik help je graag.

Tip 1. Volg jaltijd je kunstaas en probeer de aanwijzingen uit die je krijgt of weet over verschillende manieren van binnenvissen.

Tip 2. Draag een polariserende zonnebril, je kijkt dan verder onder het wateroppervlak en ziet nog beter wat je doet. Ook in de bellyboat tegen hinderlijke schittering van het water.

Tip 3. Draag bij kou verschillende laagjes, je kunt dan altijd een laag uit of aandoen. 

Tip 4. Stel vragen, deel je ervaring, wat weet je al. Ik stem de visdag dan nog beter af op jouw kennis.

Tip 5. Zorg voor drinken en iets te eten. Buiten actief bezig zijn maakt hongerig.

Pauze en iets te eten

Vistechnieken. 

Vanuit de bellyboat. Vanaf de kant.

In overleg richten we ons op snoek, snoekbaars of baars. Vissend op andere soorten dan snoek is de kans groot om ook snoek tegen het lijf te lopen. Daarom vist Treblatem bijna altijd en overal met een soepele maar supersterke 7 strands titanium onderlijn. Uitgezonderd bij Carolina en Texasrig techniek (baars) en dropshotten (baars en snoekbaars).

Naast deze finesse technieken kunnen wij ook gaan:

Vliegvissen.  Kant (Snoek, snoekbaars en soms baars). We vissen met #9/10 hengels en drijvende WF lijnen met korte leaders vanaf de kant. Enige ervaring met werpen gewenst om hele dag vol te kunnen houden. Wil je het een keer proberen, geef het aan. Een uurtje leren werpen en strippen, kennismaken er mee kan altijd. Daarna verder of verder met jerkbait en plugvisserij. 

Vliegtrollen. streamers Bellyboat (Snoek, snoekbaars en soms baars). Dit is een techniek die we vanuit de bellyboat toepassen. Nu vissen we echter met extra lange leaders op ongeveer 3 meter diepte. Wel met een drijvende lijn. Het is echter lang niet zo eenvoudig als trollen met kunstaas. Wel een techniek die je laagdrempelig kan laten kennismaken met de vlieghengel. Werpen is niet nodig. De kunst is de streamer steeds vlak boven de bodem te presenteren en hem daar een zagende beweging te geven. Vooral in de koude maanden isde bodem houden van extra belang. Naast snoek kun je ook snoekbaars en soms baars verwachten. Heel erg spannend.

Verticaalvissen. shads (snoekbaars, baars en soms snoek). Vanuit de bellyboat zoeken we taluds op de dieptemeter en proberen de vis te verleiden. Variatie in optikken, stilhouden, langzaam en sneller laten vallen. Wat werkt kan per dag verschillend zijn. 

Pelagisch vissen. met shads en pluggen (snoekbaars, baars en soms snoek). Pelagisch wil zeggen in de waterkolom boven de bodem. Verschillende terugvistechnieken komen aan bod. 

Jerkbait en plugvissen. (Snoek en soms baars) Vooral vanaf de kant een spannende wijze van vissen omdat de volgende of aanbijtende vis vaak kan worden gezien. Werptechniek en terugvistechnieken kunnen vanaf de kant daarom ook het best worden geoefend. Maar ook kan op deze manier werpend vanuit de bellyboat worden gevist. Een levensechte swimbait inzetten kan ook. 

De technieken die we inzetten stemmen we in overleg af op de doelsoort, de locatie, de tijd van het jaar, het weer, omstandigheden en vaardigheid van de vissers. Wil je een voor jou nieuwe techniek proberen, dan steken we daar even wat tijd in. Het is tenslotte jouw visdag. Afhankelijk van allerlei factoren werkt een techniek het ene moment beter dan een andere. Ze werken echt allemaal!

Met de shad verticaalMet een suspenderend plugje

 

Viststrategie en tactiek. 

Vanaf de kant. Vanuit de Bellyboat

Natuurlijk geldt bij alle bovenstaande technieken dat er ook vistactiek bij komt kijken. Hoe pak ik elke visserij nu aan. Strategie en tactiek is net als techniek afhankelijk van verschillende factoren als weer, seizoen, watertemperatuur, drukte op of aan het water, windkracht en windrichting enz. Waarom ik het ene moment de ene stratgie kies en op een ander moment switch naar een andere aanpak heeft hiermee te maken.

Volhouden en Switchen van Techniek.

Blijven aanbeten uit, dan loont het vaak om na een tijdje te switchen van techniek. Wil de vis niet, dan doen ze het op andere plaatsen op dat moment waarschijnlijk ook niet. Volhouden op de gekozen stek is wat ik doe tot de vissen "aan" gaan. In de bellyboat hebben we altijd ook de spinhengels mee en daarmee kunnen we allerlei technieken toepassen.

Verkassen.

Verkassen is pas nodig als de omstandigheden wijzigen en er op een stek niet goed meer is te vissen. Geen aanbeten is zelden een goede reden om te verkassen, tenzij je vrij zeker bent dat de vis niet aanwezig is op je stek. (waarom vis je daar dan?) Wil jij toch eerder verkassen terwijl de omstandigheden prima zijn, geef het aan. Als er voldoende tijd over is weet ik vaak nog wel een plek in de buurt. Je weet maar nooit, het is jouw dag. Maar bedenk dat dit je wel vistijd kost. 

Op de stek.

Vanaf de kant vis ik in zomer en vroege herfst eerst in hoog tempo het water af. Worp vooruit langs de eigen kant. Afhankelijk van de breedte van het water één, twee of soms drie worpen schuin naar de overkant. En verder naar het punt waar de eerste worp begon. Afwijkingen die er vissig uitzien krijgen wat langer aandacht. Lukt het niet dan zoek ik een plek waar ik vrij zeker ben dat er vis ligt. Switchen van kunstaas en techniek helpt dan vaak om toch een vis over de streep te trekken.

In de winterperiode vis ik vaak eerst de vissige "winter" plekken af, die krijgen nog meer aandacht. Vaak diepere plekken in polders. Blijven aanbeten uit, dan switch ik eerst van techniek en of kunstaas. 

In de bellyboat ga ik in het winterhalfjaar met vliegtrollen zeker 5 keer over dezelfde stek en belangrijk dezelfde diepte. De vis zit tegen de bodem, veel vis is relatief passief en bijt wel uit irritatie of territoriumdrift. Wie zal het zeggen. De kunst is om op deze manier een aanbeet uit te lokken. In het zomerhalfjaar reageert de snoek  en snoekbaars vaak sneller, af en toe een worpje naar een vissige plek loont nu vaak ook. Ook als de streamer af en toe wat hoger in de waterkolom zit maak je nu nog kans op een aanbeet van de actievere vis. Blijven aanbeten uit, dan ga ik weer vaker over dezelfde stek en probeer stijf en langzaam tegen de bodem te vissen.

Met shads vis ik vooral tegen de bodem. Vaak start ik met verticaaltechnieken. Is de stek groot en de waterdiepte tot twee meter omringd door dieper water, dan wil werpend vissen met shads of suspenderende plugjes soms ook goed werken. Is het dieper tot een meter of vier, dan gebruik ik shads. Merk je dat de vis overal actief is op twee meter diep, dan hark ik door met de suspenderende plugjes. In het winterhalfjaar probeer ik het ook extra langzaam met Carolinarig en Texasrig. 

Ook hierbij geld weer dat ik pas verkas als de omstandigheden mij ertoe dwingen. Beter goed vissen op een slechte plek dan andersom.

Ervaring. Ik houd bij alles natuurlijk rekening met jouw ervaring. Vanaf de kant gaan we in dat geval met plug en jerkbaithengels aan de slag met werples en terugvis oefeningen. Zodra het lukt met tactieken en dat alles in de praktijk met het risico dat er elk moment vis op je kunstaas kan duiken.

Ervaring krijgt u maar op 1 manier. Doen! Ik maak u als het nodig is eerst wegwijs met het omgaan met de bellyboat. Bij geen tot weinig ervaring beginnen we vanuit de bellyboat met technieken waarbij we niet hoeven te werpen. Tijdens het vissen bekwaamt u zich bijna ongemerkt verder in het varen en manouvreren.

De ervaren Bellyboatschipper is natuurlijk ook van harte welkom. Floatplus een hele dag in de praktijk testen en aan de tand voelen? Uitzoeken of dit ook wel echt iets voor u zou zijn? En ondertussen een dag vissen en alles vragen wat u wilt weten? Of een dag ervaring opdoen met de vliegenhengel en de soms zeer effectieve " vliegtrolmethode" ? Want dat is veel meer dan domweg een streamer achter de bellyboat aanslepen. Liever bekende vistechnieken verder aanscherpen? Het kan dus allemaal. 

Stekken. Ik vis graag op door mij gekozen stekken waar ik zeker weet dat u ook gemakkelijk in kunt stappen. Maar natuurlijk kom ik ook graag naar een water van uw keuze. Als de bellyboat tenminste is toegestaan (visplanner). Ook vanaf de kant, indien nodig zorg ik voor mijzelf voor een aanvullende vispas, mocht ik die nog niet hebben waar u wilt vissen.

Materiaal bellyboat en kant.

Waders:

- maten 41, 44/45, 46/47 beschikbaar

Flippers:

- 12 BB

Reddingsvesten:

- Opblaasbaar Besto Fisherman 165N manueel (blaast niet op bij nat worden, maar na activeren trekkoord)

Hengels:

- Airflo greentooth #9/10 met V3 reel vliegvishengels

- Shimano zodias 210 5-15 gram spinhengels met vanford 1000 molens

- Shimano Yasei plug en jerkbaithengels 20-60 gram met curado reel   of spinmolen SG 8   2500 (Savage Gear).

Schepnetten:

- Spro folded grootste maat rubbercoated (steel aangepast voor bellyboat)

Visvinders (bellyboat):

- Lowrance Hook 2 met GPS (o.a vaarsnelheid en waypoints)

- Rebellcel accu's

Kunstaas:

- Streamers diverse o.a Uilenberg 1.0 en 2.0 (Treblatem made)

- Shads (diverse maten kleuren en merken)

- Grubs Carolina en Texas Riggs (diverse maten kleuren en merken)

Onthaak en kniptangen:

- Ultimate (gasten)

- Knipexx (gids)

Meetlint (gids)

Go Pro 9 (gids)

Over mij

Ik vis al van jongs af aan. Het liefst op roofvis. Mijn eerste snoek ving ik 7 jaartjes oud. Eerst vanaf de kant en al meer dan 20 jaar ook vanuit de bellyboat. Die schafte ik destijds niet alleen aan voor het vissen, maar ook om er een schuiltentje op te bouwen voor de natuurfotografie.

Ruim 31 jaar werkte ik in het natuurbeheer. Al die tijd heb ik ook tijd gehad voor toezicht houden op publiek, bijna 14 jaar lang was ik een fulltime varende boswachter in Nationaal Park de Alde Feanen. Op alle vaartuigen en natuurlijk vanuit de speedboot voor het toezicht. Om die reden heb ik in 1997 het klein vaarbewijs behaald. Ik ben dus bekend met de scheepvaart en ook praktisch zeer ervaren op het water met allerlei vaartuigen. Van beheervaartuigen tot 20 meter, speedboot tot bellyboat. Plezier staat voorop tijdens de visdag. Genieten van natuur, maar vanzelfsprekend wel vetrtrouwd en veilig.

Betrouwbare Bellyboats

Compleet uitgerust van alle gemakken voorzien

Ik vis met de floatplus 1 bellyboat met 6 separate luchtkamers en voorzien van Float Plus Pro 2 systeem (kan voor en achteruit) geschikt voor voor stromend water en grote meren. Het zijn het veilige en stabiele bellyboats. De boten zijn compleet uitgerust met dieptemeter/visvinder, hengelsteunen en groot schepnet, onthaakmateriaal, meetlint, afhankelijk van het plan met verschillende soorten hengels en alle benodigde kunstaas. Er is zelfs nog wat ruimte voor een thermosfles en een broodje (in plastic zakje)

Een waadpak, professionele flippers, dieptemeter, hengelrek, hengelsteunen, schepnet, hengels, kunstaas en een opblaasbaar reddingsvest, dat we tijdens een gidsdag dragen, maakt de uitrusting compleet zoals u eerder heeft kunnen lezen.

Tenslotte. (voor de diehard lezers onder ons)

Tijden en duur visdag. We vissen ongeveer 7 uren. Enig maatwerk wat starttijd betreft is vaak mogelijk, informeer hier gerust naar. 

Boek meteen

Zoek op de beschikbaarheidspagina op welke dag jij wil vissen en ik beschikbaar ben. Boek door het contactformulier in te vullen. Via het contactformulier hoor je dan spoedig van mij. Of bel mij en boek op die manier. Jouw visdag bespreken en stemmen we helemaal af op jouw wensen.

 

 

 

 

Beschikbaar


Contactformulier

Uw gegevens:

 

Sânhichte 22,
9263 RP Garyp
info@treblatem.nl
06-27232367

k.v.k.: 87207265
btw-id: NL004373528B48