Visgids Albert Wester

Bellyboat en vanaf de kant

Bellyboatvissen op roofvis.

Vissen vanuit de bellyboat is een andere belevenis. Jij zit in een drijvende stoel net boven het water en met je onderbenen voorzien van flippers er net in. Hiermee kun je heel precies sturen en varen. De bellyboats zijn voorzien van het Float Plus systeem geschikt voor stromend water en grote meren. Hiermee kunnen we een veel groter gebied bevissen op zoek naar de beste plekken en jouw allergroooooootste vis. Waar en hoe jij wilt vissen stemmen we af op jouw wensen. Jij wordt één met het water en stuurt en vaart en vist helemaal zelf.

Tarieven:

Locatie en viswater

Prijs 1 persoon
7 uren vissen tussen
08:00-18:00

Prijs 2 personen

Noord Nederland

of

Zuid Nederland

199,-

249,-

324,-

374,-

Kantvissen op roofvis.

Vanaf de kant vissen is net zo spannend als vanuit de bellyboat. In de Friese of Hollandse polders met vaak ondieper water zie je onder goede omstandigheden vaak de snoek je kunstaas volgen. Of er zonder aarzeling op klappen. Wadend langs rivierplas of Lauwersmeer of struinend langs beschutte petgaten en veenkanalen in laagveenmoerasgebieden. De rust, het landschap en de spanning van die ene grote vis. Vissend op snoek kom je ook baars en afhankelijk van de locatie ook snoekbaars tegen. Vissend op de andere soorten is de kans groot om ook snoek tegen het lijf te lopen. Waar en hoe en op welke soor(en) jij wilt vissen stemmen we af op jouw wensen.

Tarieven:

Locatie en viswater

Prijs 1 persoon

7 uren vissen tussen

08:00-18:00

Prijs 2 personen

(persoon 3,4 en 5

99,- p.p.)

Noord Nederland

of

Zuid Nederland

175,-

225,-

274,-

324,-

Boeken en beschikbaarheid:

Kijk op welke dag jij wilt vissen. De beschikbaarheidskalender, contactformulier en overige benodigde contactgegevens staan ook op deze visgidspagina. Neem gerust contact met mij op door te bellen of er meteen te boeken. Je hoort dan spoedig van mij om de visdag te bespreken en helemaal af te stemmen op jouw wensen.

Betrouwbare Bellyboats

met 6 separate luchtkamers en voorzien van Float Plus Pro 2 systeem (kan voor en achteruit) voor stromend water en grote meren zijn het veilige en stabiele bellyboats voor zowel grote als kleine wateren. De boten zijn compleet uitgerust met dieptemeter/visvinder, hengelsteunen en groot schepnet, onthaakmateriaal, meetlint, 3 soorten hengels en alle kunstaas.

Een waadpak, professionele flippers en een opblaasbaar reddingsvest, dat we tijdens een gidsdag dragen, maakt de uitrusting compleet.

De Floatplus 1 met floatplus pro 2 electrische motor onder de stoel. Drie volledig uitgeruste exemplaren zoals beschreven zijn in gebruik bij Treblatem.

Ervaren visgids

Ik vis van jongs af aan. Het liefst op roofvis. Eerst vanaf de kant en al meer dan 20 jaar ook vanuit de bellyboat. Die schafte ik niet alleen aan voor het vissen, maar ook om er een schuiltent op te bouwen voor de natuurfotografie. Kijk zelf bij interesse Bellyboatschuilhut

Ruim 31 jaar werkte ik in het natuurbeheer. Al die tijd heb ik ook tijd gehad voor toezicht houden op publiek, bijna 14 jaar lang was ik een varende boswachter in Nationaal Park de Alde Feanen. Op alle vaartuigen en natuurlijk de speedboot voor het toezicht. Om die reden heb ik in 1997 het klein vaarbewijs behaald. Ik ben dus bekend met de scheepvaart en ook praktisch zeer ervaren op het water. Want plezier en veiligheid staan voorop tijdens de visdag. Genieten van natuur, leuk en veilig.

Uw ervaring. Ervaring krijgt u maar op 1 manier. Doen! Na een korte en bondige instructie ervaart u vanuit uw drijvende stoel direct op het water, het vissen en de omringende natuur op een bijzondere wijze. U stuurt met uw voeten en bedient de FloatPlus al snel na enige oefening met de draadloze afstandsbediening. Met nieuwe bellyboatschippers beginnen we eerst met het flipperen. Al snel zijn de beginselen ervan onder de knie en we gaan meteen door met gebruiken van de Floatplus. Daarna gaan we vissen. Tijdens het vissen bekwaamt u zich bijna ongemerkt verder in het varen.

De ervaren Bellyboatschipper is ook van harte welkom. Floatplus een dag in de praktijk testen en aan de tand voelen? Uitzoeken of dit ook wel echt iets voor u zou zijn? Bovendien een dag ervaring opdoen met de vliegenhengel en de zeer effectieve " vliegtrolmethode" ? Want dat is veel meer dan domweg een streamer achter de bellyboat aanslepen. Het kan allemaal bij visgids Albert Wester.

Mijn missie is dat uw ervaring aan het eind van de visdag aan uw verwachtingen voldoet, of liever zelfs overstijgt.

Kijken en luisteren wat er kan gebeuren tijdens een visdag ziet u door op onderstaande link te klikken.

Op zoek naar megasnoek, snoekbaars en baars

Hengels en Materialen Ik maak gebruik van hengels, molens en reels van Shimano, Rozemeijer, Airflo en Loop. Kunstaas, alle merken en natuurlijk ook zelfgemaakt Treblatem kunstaas. Jerkbaits, pluggen, spinners en natuurlijk streamers.

Het allereerste snoekbaarsje op het nieuwe materiaal

Kantvissen

Met goede materialen en hengels die ik op de visdag beschikbaar stel gaan we aan de slag en probeer ik uw wensen in praktijk te brengen. Leren werpen met een reel of met de vliegenhengel? Ik help u graag op weg. Uw werp en binnenvistechniek verbeteren? Of samen met u de strategie eens onder de loep nemen? Het mooie ervan is dat we het meteen toe kunne passen. Of gewoon lekker vissen en doen wat u altijd deed. Is ook helemaal prima natuurlijk. En als er toch een vraag opborrelt, ben ik ervoor.

Vissen vanaf de kant op een stille mistige herfstdag. Door blaadjes versierde eigenbouw Treblatem Bears 12 glider jerkbait.

Het prototype van de Treblatem Bears 12, in de bek van een hele beste poldersnoek van 102 cm die hem niet kon laten passeren.

 

Stekken. Ik vis graag op door mij gekozen stekken waar ik zeker weet dat u ook gemakkelijk in kunt stappen. Maar natuurlijk kom ik ook graag naar een water van uw keuze.

Visserij. We vissen op snoek, snoekbaars en baars. In overleg en naar uw wens kunnen we de visserij afstemmen op één van deze soorten. Het is natuurlijk niet uitgesloten dat we dan de andere soorten als bijvangst kunnen vangen. Tijdens de gidsdagen geld het principe van catch, foto/filmpje en release.

Vistechnieken. We vissen met vliegvishengels #8, 9 vanaf de kant en met #10 met bijpassende grote streamers met lange leadertechniek Uilenberg, vanuit de Bellyboat. We hoeven nu vanuit de Bellyboat niet te werpen en tijdens langzaam verplaatsen tussen hotspots maken we bovendien kans op een onverwachte aangename verassing. Dat is ook het geval als we met aangepaste streamers ons richten op snoekbaars en baars. Verder vissen we met jerkbait en lichte spinhengels met pluggen en shads, verticaal en werpend. Ook met Carolina en Texas rig. Liever met nog andere technieken aan de slag? Geen probleem, we stemmen het af. Voor doodaas technieken in de winter worden de door mij meegebrachte aasvissen in rekening gebracht. Alle technieken zijn vanaf de kant ook mogelijk, behalve natuurlijk vliegtrollen met de lange leader.

Foto's en filmpjes. Na afloop ontvangt u de foto's en filmpjes van mijn gopro camera kosteloos via wetransfer. Tegen vergoeding (99,-) is een gemonteerd filmpje van uw visdag leverbaar. 

Prijzen. De prijs is altijd voor een hele dag vissen, ook als u iets eerder wilt stoppen.Mocht het gekozen viswater in Zuid Nederland liggen dan reken ik voor de grotere reisafstand en reistijd vanuit Fryslân een toeslag van 50,- (Limburg in overleg).

Tijden en duur visdag. We vissen ongeveer 7 uren. Enig maatwerk wat starttijd betreft is vaak mogelijk, informeer hier gerust naar. Is mijn B en B bezet, dan vissen we in Zuid Nederland van 10:00-17:00 uur. Anders een uurtje eerder als u dat wenst. In Noord Nederland gaan we vanaf 08:00 los. Wilt u later? Geen probleem in de meeste gevallen. Ook kunt u dan aangeven wat u graag wilt doen, en op welke wijze u wilt vissen. Ik adviseer u hierbij graag.

Vispas. Vergeet niet uw vispas mee te nemen. Heeft u geen vispas, regel dat tijdig. Mijn ervaring is dat het wel een maand kan duren voor uw vispas is aangemaakt en verzonden. Online regelen heeft als voordeel dat u meteen een tijdelijke digitale " vispas" ontvangt. Zorg dat u die op uw telefoon kunt tonen.Dit is ook het geval indien u op een ander water wilt vissen wat niet in de landelijke lijst staat. Daarvoor kunt u een extra vispas aanschaffen tegen gereduceerd tarief als u al een vispas heeft. Alle informatie hierover vind u bij sportvisserij Nederland. U bent hier zelf verantwoordeloijk voor. Boetes zijn hoog en verpesten uw (en mijn) goede humeur. Bovendien kost het nodeloos veel vistijd voor degenen die door mogen vissen. Voor degene zonder vispas is de pret voorbij...

Boeken. Doet u eenvoudig door de beschikbaarheidskalander te checken en vervolgens uw visdag en uw contactgegevens via het contactformulier aan mij door te geven. Ik neem dan spoedig contact met u op en bespreek uw wensen met u en werk de kalender bij.

Tenslotte. Uw visdag is bij mij in goede handen. Ik beschik over genoeg hengels en materiaal om met maximaal 4 vissers vanaf de kant te kunnen vissen op roofvis. U kunt zich alleen of met een vismaat of uw vismaten aanmelden. In het laatste geval kunt u de totaalprijs samen delen. In overleg bepalen we de precieze starttijd en waar we gaan vissen en op welke wijze. Met drie compleet uitgeruste FloatPlus bellyboten kan ik met twee gastvissers het water op. 

 

Beschikbaar


Contactformulier

Uw gegevens:

 

Sânhichte 22,
9263 RP Garyp
info@treblatem.nl
06-27232367

k.v.k.: 87207265
btw-id: NL004373528B48