Schip in Fles

Scheepsmodelbouw op schaal in flessen

Al vanaf mijn 14 de jaar bouw ik scheepjes in flessen. Op mijn 15 de werd ik lid van de Nederlandse vereniging van schepen in flessen en van de European Association of Ships in Bottles. Ruim 38 jaar later is dat uitgegroeid tot het bouwen van scheepsmodellen op schaal in de fles.

U zult begrijpen als u naar de voorbeelden op deze site kijkt dat daar vele uren werk en studie in zitten. Van elk gebouwd schip is eerst studie gemaakt. Informatie inwinnen gaat tegenwoordig een stuk gemakkelijker dankzij Internet, maar bouwtekeningen en foto's en dergelijke verzamelen en op de gewenste schaal brengen die bij de gekozen fles past kost ook de nodige tijd.

Als dan de voorbereidingen zijn getroffen begint het bouwen. En als dat goed gebeurt is gaat het in de fles brengen relatief eenvoudig en snel. Toch zitten er zoveel uren in dat het in opdracht laten vervaardigen een kostbare aangelegenheid is.

De prijzen bij de foto's zijn dus slechts een indicatie, deze flessen bevinden zich in de eigen collectie en zijn (nog) niet te koop. U krijgt een idee van de prijs als u iets dergelijks zou willen laten bouwen voor u door mij.

Ms. Oranje SMN 1934 3 liter fles schaal 1:700

Bouwuren circa 150

Prijsindicatie dergelijke fles circa Euro 2.500,-

Cutty Sark 1869 5 liter fles schaal 1:501

De stop van de fles is een modelletje van het boegbeeld

de heks Nanny uit het gedicht Tam-o-Shanter van Robert Burns

Bouwuren circa 300

Prijsindicatie dergelijke fles circa Euro 5.000,-

7 Provinciën 1665 (vlaggeschip de Ruyter) 5 liter fles schaal 1:390

De stop van de fles is een modelletje van het boegbeeld op de scheg, hiermee kan het schip in de fles gedraaid worden. En kunnen details van hek en boeg worden bekeken zonder storende gietnaad van de fles.

Bouwuren circa 550.

Prijsindicatie dergelijke fles circa Euro 10.000,-

Skûtsje Súdwesthoek in 1 liter karaf schaal 1:200

Model op een tafeltje, met bouwtekening en gereedschap van de modelbouwer.

Bouwuren circa 40

Prijsindicatie dergelijke karaf circa Euro 1000,-

Mogelijkheden. Natuurlijk is een kleiner schip in een literfles, bijvoorbeeld een skûtsje schaal 1:250 een stuk betaalbaarder en al vanaf circa 500,- per fles voor u te bouwen. Compleet met bemanning zeilend voor de wind met de fok te loevert.

In principe is het mogelijk elk (ruimte) schip of boot in de fles te bouwen, van 1 liter flessen tot 50 liter of nog groter. In standaard flessen of speciaal geblazen flessen (Dat laatste is erg mooi, geen vertekening) Uw eigen boot of een schip wat u gewoon mooi vindt.

Informeer gerust naar de mogelijkheden en eerste prijsindicatie voor uw wensen door mij even te bellen of via het contactformulier uw vraag te stellen.


Sânhichte 22,
9263 RP Garyp
info@treblatem.nl
06-27232367

k.v.k.: 87207265
btw-id: NL004373528B48