Bêd & Brochje

Bed and Breakfast

Welkom bij Treblatem. Vanaf mei 2023 hoop ik u van harte welkom te kunnen heten in mijn splinternieuwe Bêd en Brochje zoals we in Fryslân zeggen. Geen paniek, uw gastheer spreekt naast Fries ook Nederlands, Duits en Engels.

Faciliteiten. In mijn B en B bent u van alle gemakken voorzien. Op de ruime slaapkamer beschikt u over twee ruime bedden, naar wens als tweepersoons bed te configureren of los van elkaar met afzonderlijk dekbed.

Er is een ruime vaste kledingkast en voldoende lades om uw spullen in op te bergen. Ook is er een zitgedeelte waar een TV, Radio en CD speler aanwezig zijn en daar beschikt u bovendien over een kleine koelkast. Voor de inhoud ervan is er een honesty list.

U beschikt over uw eigen badkamer die vanuit uw kamer en de overloop bereikbaar is op een manier dat uw privacy en die van uw gastheer gegarandeerd is.

Uw fiets(en) mogen in de schuur, de sleutel van de B en B past ook op de schuur. Opladen van electrische fietsen kan hier natuurlijk ook.

U mag gedurende uw verblijf gebruik maken van het ruime nieuw aangelegde terras.

Prijzen. Prijzen zijn inclusief ontbijt, BTW en toeristenbelasting per persoon per nacht

Prijs per nacht 1 persoon

Prijs per nacht 2 personen

Euro 75,-

Euro 85,-

Inchecken. Dit kan in overleg in de meeste gevallen vanaf 17:00 uur tot 22:00 uur. Ben ik ver weg op pad met een visdag of workshop natuurfotografie dan spreken we af vanaf 19:00 uur tot 22:00 uur.

Ontbijt. Wordt voor uw kamerdeur gebracht en klaargezet tussen 07:00 en 10:00 uur. Een enkele keer kan het voorkomen dat ik extra vroeg op pad ga om met klanten te gaan vissen of een workshop natuurfotografie te verzorgen. In dat geval wordt alles afgedekt met vershoudfolie en staat het uiterlijk om 06:00 uur voor uw kamerdeur klaar.

Om verspilling tegen te gaan werk ik met een keuzelijst, zo kunt u uw eigen ontbijt de avond van tevoren samenstellen. Een paar broodjes extra smeren voor tussen de middag? Is geen probleem, u kunt dit ook aangeven op de lijst. Ik zorg er dan ook voor dat u dit in kunt pakken.

Ligging. De B en B ligt op een driesprong van de drie grondsoorten en landschappen die Fryslân rijk is. Garyp ligt op een zandrug aan de rand van Nationaal landschap Noardlike Fryske Wâlden. Halverwege tussen Leeuwarden en Drachten langs de N 31.

Wandelen. Bent u liefhebber van dit prachtige coulissenlandschap en van wandelen, dan wandelt u vanuit de B en B er zo middenin als u richting Sumarreheide loopt. Iets verder doorwandelen via een prachtige nieuwe wandelroute brengt naar de weg van Garyp naar Burgum. Als u die overgestoken bent passeert u na enige tijd de rondweg via een tunnel en opent het landschap zich iets later voor u in de overgang naar het weidse kleilandschap richting Wergea en Leeuwarden kijkend.  

Maar u wandelt eerst verder, precies op de overgang van zand naar veen. In het voorjaar is in het weidevogelgebied van alles te zien en te horen langs de Stinswei die u nu volgt. Via het pontje bij Suwâld kunt u het Prinses Margrietkanaal oversteken en verder richting NW kleigebied zwerven of u blijft eerst op de zand en veengronden van de Trynwâlden als u wat meer in Noordoostelijke richting stapt. 

Maar nu wordt het een lange afstandwandeling, u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het kanaal niet over te steken en richting de Alde Feanen te wandelen. Langs het kanaal of via de Earnewarre gaat de zandgrond snel over in laagveen. Verder wandelen via de Bolderen en de Alle Om Slachte en Nonnepaed brengen u via Sigerswâld en een tunneltje onder de N31 door weer terug naar Garyp. Al of niet via een extra ommetje door de Broek en via de buitengrenzen van Sumarreheide terug naar de B en B.

Fietsen. U kunt deze tocht ook fietsen, al zal dan af en toe een stukje met de fiets aan de hand gewandeld moeten worden. Niet erg, even een andere beleving en u zoeft weer verder.

Varen. De B en B ligt op een kwartiertje fietsen van Nationaal Park de Alde Feanen. Naast fietsen en wandelen kunt u hier heerlijk kanovaren, sportvissen, een al of niet electrisch bootje huren en het gebied varend verkennen. Een bezoekje vooraf aan het bezoekerscentrum is zeker de moeite waard om daarna gericht op pad te gaan. 

Mocht u hierover meer willen weten dan kan uw gastheer hier alles over vertellen. Hij heeft bijna 12 jaar in dit prachtige gebied mogen werken als varende boswachter. 

Ik hoop u binnenkort te mogen begroeten als gast en heet u al vast van harte welkom.

 

 

 

I

Beschikbaar


Contactformulier

Uw gegevens:

 

Sânhichte 22,
9263 RP Garyp
info@treblatem.nl
06-27232367

k.v.k.: 87207265
btw-id: NL004373528B48